کنفرانس نهج البلاغه در"مرکز افکار اسلامی پاکستان" برگزارگردید و سخنرانان طی سخنانی در این کنفرانس گفتند: کلام امیرالمومنین حضرت علی (ع) در نهج البلاغه، گنجینه ای از فصاحت و بلاغت و سبک اسلام سیاسی است.

سخنرانان  گفتند: مفاهیم نهج البلاغه مبتنی بر اعتقادات، خلقت، آفرینش جهان، فصاحت و بلاغت راهنمایی های ارزنده ای برای ایجاد سبک زندگی اجتماعی و جامعه آرمانی اسلامی است. آن ها گفتند: نهج البلاغه مجموعه ای از خطبه ها، نامه ها و گفته های طلایی معتبر امیرالمومنین علی (ع)، خلیفه مسلمانان جهان و شیر خدا است و در آن، تفسیر قرآن، توحید خداوند، رسالت ناب محمدی(ص)، اخلاق، اقتصاد، حقوق بشر و اصول راهنمای سیاست اسلامی و بهترین اصول یک زندگی موفق، توضیح داده شده است. آن ها افزودند: نهج البلاغه یک واقعیت ثابت شده برای همه فرقه های اسلامی و متفکران غیرمسلمان است، به همین دلیل علمای برجسته و روشنفکران فرقه های مختلف، تفسیرها و ترجمه هایی را از آن نوشته اند.

  علمای حاضر در این کنفرانس گفتند: هنگامی که مالک اشتر به عنوان فرماندار مصر اعزام شد، نامه ای به وی نوشت که در آن اصول راهنمای حقوق بشر و اصول راهنمای دولت و سیاست را که در سازمان ملل به عنوان سند ثبت شده است را بیان شده است.

ترجمه انگلیسی این نامه توسط علامه رشید ترابی، عالم معروف دینی پاکستان به دستور بنیانگذار پاکستان انجام شده است و کوفی عنان، دبیرکل سازمان ملل متحد، همیشه به این سند تاریخی مراجعه می کرد. همچنین ترجمه انگلیسی آن بین اعضای شورای ملی توسط آقای معراج خالد، رئیس مجلس و نخست وزیر پاکستان بین اعضای مجلس توزیع گردید و وی تاکید کرد:  هیچ راهی بهتر از این برای درک ماهیت اسلام و اداره دولت وجود ندارد.

در این کنفرانس دکتر قبله ایاز، رئیس شورای ایدئولوژی اسلامی، مولانا طاهر محمود اشرفی، دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان، آقای اطهر عباس، فرمانده سابق ارتش منطقه کراچی و سخنگوی ارتش پاکستان، خانم سعدیه سهیل، سخنگوی سر وزیر ایالت پنجاب، خانم سیده زهرا نقوی، عضو مجلس پنجاب، علامه مقبول علوی از انگلستان، علامه افتخار حسین نقوی، رئیس شبکه تلویزیونی"سچ" و حوزه علمیه امام خمینی(ره)، علامه ضیاء ا... شاه بخاری، رئیس جمعیت اهل حدیث، علامه دکتر محمد حسین اکبر، عضو شورای ایدئولوژی اسلامی پاکستان، پروفسور عابد حسین، پیر شفاعت رسول مفسر قرآن کریم و عالم برجسته اهل سنت بریلوی، علامه محمد افضل حیدری، دبیرکل نهاد حوزوی وفاق المدارس شیعه پاکستان، علامه اخلاق حسین شیرازی، مولانا انیس الحسنین خان و سایر علما و روشنفکران در این کنفرانس سخنرانی کردند.

علامه افضل حیدری گفت: مانند قرآن کریم، علمای شیعه و اهل سنت نیز شرح هایی درباره نهج البلاغه نوشته اند.

وی گفت: سید شریف رضی هزار سال پیش سخنان مولای متقیان(ع) را به صورت کتاب گردآوری کرده است که منبع بزرگی از دانش برای امت مسلمان است. وی افزود: نهج البلاغه در حل مشکلات اجتماعی، سیاسی و اجتماعی راهنمایی می کند و گزیده ای از خدمات و سیاست جهانی در دفاتر سازمان ملل ذکر شده است.

کد خبر 10894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =